Hoe begin je met handelen in cryptocurrencies?

Waar moet je op letten als je zelf begint met handelen?

Hoe bewaar je Bitcoins?

Er zijn vele verhalen bekend van mensen die hun Bitcoins zijn kwijtgeraakt. Wij leggen je graag uit hoe je dit voorkomt.

Hoe ziet een Bitcoinadres er uit?

Een Bitcoinadres heeft 25 tot 35 karakters en begint altijd met een 1 of een 3.

Wie heeft Bitcoin uitgevonden?

Wei Dai was een computer engineer die in 1998 met het idee kwam om een digitale en gedecentraliseerde munteenheid te creëren, hij noemde dat b-money.

Wat doen Bitcoin miners?

Het vastleggen van de door het netwerk goedgekeurde transacties in de Blockchain heet mining. Dit wordt gedaan door ‘Miners’.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een nieuw digitaal betaalmiddel. Het is het antwoord op de vraag naar een alternatief betalingssysteem dat ontstond na de rampzalige financiële crises van 2008.

Wat is Blockchain?

Op de meest eenvoudige manier is de Blockchain als volgt te beschrijven: Een Blockchain is een ketting van blokken (zogenaamde Blocks).

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency of cryptogeld is een generieke naam voor alle digitale of virtuele valuta met een beperkte hoeveelheid coins/tokens.

Wat is een node?

Een Node is een computer die de volledige transactiegeschiedenis bijhoudt en update.

Wat zijn altcoins?

De naam Altcoin is een korte benaming voor ‘alternative Bitcoin’. Onder deze generieke benaming vallen alle andere coins.

Wat zijn de verschillen tussen coins en tokens?

Alle coins opereren via een eigen blockchain en kunnen gebruikt worden als betaalmiddel. Tokens zijn een soort aandelen die bovenop de gebruikte blockchain liggen.

Wat is een ICO?

ICO is een afkorting van Initial Coin Offering, oftewel de eerste munt uitgave. Dit houdt in dat een persoon of project de investeerders Tokens verstrekt van een nieuwe cryptocurrency.

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange?

Crypto exchanges en crypto brokers zijn beide online platforms waar verhandeld kan worden. In het algemeen zijn brokers meer gericht op gebruikersgemak en veiligheid en exchanges meer op functionaliteiten.

Crypto termen

Een overzicht van veel gebruikte crypto termen en hun betekenis.